Neem-je-hond-mee-naar-het-werkdag


Dogify / vrijdag, juni 21st, 2019

Op het moment zit ik in een periode waarin eigenlijk alles onzeker is. Iedereen die mij kent weet dat dat veel stress betekent. Ik hou van plannen, weten wat me staat te wachten en drie stappen vooruit denken. Ik hou niet van verrassingen. Nu ben ik mijn studie aan het afronden. Ik moet nog 1 vak halen en mijn thesis afronden. In theorie zou ik dan in augustus klaar zijn, maar mocht er iets fout gaan (lees: ik verpruts mijn thesis of haal mijn tentamen niet) dan kan het zomaar een hele andere maand van het jaar worden dat ik klaar ben. En wat gebeurt er eigenlijk als ik klaar ben met studeren? Wat doe je als je geen baan kunt vinden? Heb je dan geen geld? Wat moet ik dan? Het alternatief is eigenlijk net zo beangstigend; stel dat ik meteen een baan vind waar ik alleen maar  fulltime aan de slag kan? En dan de belangrijkste vraag; wat als ik mijn honden dan niet mag/kan meenemen?!

Op deze ‘neem-je-hond-mee-naar-het-werkdag’ mocht ik vier mensen vragen stellen die hun hond gewoon meenemen naar hun werk. Allemaal hebben ze een ander beroep en gaven ze me hoop dat ook ik ooit mijn hond zou mogen meenemen naar het werk. Wat lijkt me dat super! Lees hieronder de verschillende verhalen van de dogify-vriendinnen. Mag jij ook je hond meenemen naar werk? Laat het weten onder blog of praat mee op Instagram en Facebook.

 


 

Lieke & Vesper
Eigenaresse van een kapsalon
Instagram Vesper

Toen Vesper bij mij kwam wonen als pup had ik ongeveer 2 jaar mijn eigen zaak. Vesper is een cane corso, een ras dat best pittig kan zijn. Het leek mij dus  ideaal om haar in de kapsalon te socialiseren omdat er de hele dag verschillende mensen over de vloer komen. Op deze manier kon ze meteen wennen aan allerlei geluiden, kinderen en andere prikkels.

Als jonge pup heeft ze moeten leren dat ze niet te enthousiast kan reageren op iedereen die hier binnenkomt. Dit heeft wel wat training gekost want veel klanten konden maar moeilijk hun enthousiasme onderdrukken bij het zien van Vesper. Inmiddels loopt ze lekker los in de salon. Wanneer klanten binnenkomen begroet ze hen en met een beetje  geluk krijgt ze wat lekkers wat klanten speciaal voor haar meenemen! Na de begroeting gaat ze weer lekker liggen; in de zomer onder de airco en in de winter voor de kachel.

Aan aandacht heeft ze dus geen gebrek met alle klanten die gek op haar zijn. Ook wandel ik vóór, tussen en na werktijd veel met haar zodat ze niets tekort komt.  Ik vind het heel fijn dat ze niet alleen thuis hoeft te zijn en (honden)haar in een kapsalon: dat is voor mij gelukkig geen enkel probleem!

 


 

Axelle & Blue
Administratief medewerker voor een havenbedrijf
Instagram Blue

Toen ik Blue kreeg was ik net twee weken begonnen met mijn baan. Doordat het bedrijf van mijn stiefvader is, was het makkelijker om hem te vragen of het goed was als ik Blue zou meenemen. Normaal gesproken past mijn moeder op Blue maar nu mijn ouders veel op reis zijn moest ik op zoek naar een andere oplossing. Wanneer ik geen opvang vind bij vrienden of familie gaat Blue gezellig met mij mee naar het werk.

Wanneer ik aan het werk ben loopt Blue meestal los over mijn verdieping , maar ik heb wel altijd een bench mee waar ze in kan slapen. Dit komt ook goed van pas als ze even rustig op haar plek moet blijven, want ze kan zich hier nu eenmaal niet altijd helemaal uitleven zoals thuis. In het begin heeft ze wel even moeten wennen aan haar plekje hier. Alles was nieuw voor haar en er was zoveel te ontdekken! Ik heb haar hierin niet echt getraind maar na verloop van tijd is ze hier vanzelf aan gewend geraakt.

Iedereen op het werk is helemaal gek op Blue en ze krijgt ontzettend veel aandacht! Door de dag heen wordt er regelmatig even met haar gespeeld of geknuffeld door collega’s.  Tijdens mijn eigen middagpauze ga ik met haar buiten zitten, wandelen of speel ik binnen met haar. Buiten het feit dat Blue geëntertaind wordt, fleurt haar aanwezigheid ook andere mensen op. Collega’s worden vrolijk van haar aanwezigheid! Ook ik leef echt van haar op, we zijn altijd samen en ik vind dit FANTASTISCH!

 


 

Leontien & Odile
medewerker dierenartsenpraktijk (administratie en klantenservice)
Instagram Odile

Odile gaat mee naar het werk sinds er bij mij thuis is ingebroken. Ik was enorm geschrokken van de inbraak. Ze mogen van mij alles meenemen maar absoluut niet mijn beste vriend op vier poten. Na de inbraak ging Odile dus mee. Ik heb op mijn werk gevraagd of het goed was als ik hem mee zou nemen. Ze kenden Odile al goed, we werken niet enkel samen maar waren ook al goed bevriend voordat we samen op de praktijk werkte. Ook is het natuurlijk niet heel vreemd op een dierenartsenpraktijk, ze vonden het meteen goed!

Odile is nogal een lui hondje, hij ligt de hele dag in zijn mandje te slapen of rustig te kijken naar ons. ‘S middags gaan we een stuk buiten wandelen. Hij kent het werkritme als geen ander. Hij kijkt niet meer op van de telefoon die constant rinkelt, de deurbel of het op en afrijden van auto’s. Dit heeft eigenlijk weinig training nodig gehad en ging vanzelf. Vaak worden er grapjes gemaakt over hoe jaloers we wel niet zijn op Odile zijn luxeleven. Iedereen zegt hem goedendag, hij kan lekker in zijn mandje liggen en wanneer ik langs loop krijgt een knuffel.

Ik denk dat iedereen in de praktijk het leuk vindt dat Odile er is, het zijn tenslotte allemaal dierenvrienden anders zouden ze het vak niet gestudeerd hebben. Zelf vind ik het leuk dat we altijd samen zijn, ik hoef me geen zorgen te maken en ik weet dat Odile graag onder de mensen is. Dus voor ons is het zeker een win-win situatie. Verder vind ik het goed voor de sfeer, het zorgt een beetje voor een huiselijke sfeer. En het allerbelangrijkst voor mij is dat als ik eens een mindere dag heb, Odile mij zo opvrolijkt! Nadelen van een hond op werk? Nee die zijn er niet!

 


 

Pamela & Carlos
Sales bij Harry’s Horse België
Instagram Carlos

Maandag is mijn administratieve dag, dan werk ik thuis. De andere weekdagen bezoek ik klanten (ruitersportwinkels) over heel België om nieuwe artikelen of collecties aan te prijzen. Carlos is geadopteerd uit Cyprus en is pas sinds 18 mei bij ons. Aangezien Carlos nog een pup is van 6 maanden, leert hij dagelijks nog nieuwe dingen. Hij vind het heerlijk om in de auto te zitten. Om rustig te wachten bij klanten, had hij geen speciale training nodig.

Voor mijn baan ben ik altijd in mijn eentje onderweg. Een hond is voor mij de ideale manier om toch wat gezelligheid om mij heen te hebben. Intussen ken ik mijn klanten zo goed dat ik weet waar is Carlos wel en niet zou mee kunnen nemen. Bij twijfel vraag ik het altijd. Dit is wel zo beleefd. Maar over het algemeen zijn mijn klanten allemaal dierenvrienden! Tijdens mijn werkzaamheden ligt Carlos naast mij op een hondenkussen. Tijdens mijn middagpauze maken we een wandeling of spelen we op een hondenweide. Ik neem altijd speelgoed mee om verveling bij de klant tegen te gaan. In het beste geval is er zelfs in de winkel bij de klant een hond aanwezig waar hij mee kan ravotten.

Zijn schattige puppy snuit gaat meestal niet onopgemerkt voorbij. Ik heb tot nu toe nog geen negatieve ervaringen gehad. Iedereen is gek op Carlos! Mijn hond maakt me automatisch vrolijker en minder gestrest. Daarnaast beweeg ik net iets meer dan normaal. Het enige nadeel voor mij is dat wanneer Carlos ligt te spelen, ik mee wil doen!


Lieke, Axelle, Leontien en Pamela heel erg bedankt voor jullie verhalen! Heb jij ook een interessant verhaal en wil je dat delen? Stuur ons dan een mailtje naar info@dogify-online.nl.

Liefs,
Mila

Reacties op “Neem-je-hond-mee-naar-het-werkdag

  1. Today, I went to the beach with my children. I found a sea
    shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
    There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She
    never wants to go back! LoL I know this is completely off
    topic but I had to tell someone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.